DVA LICA AMERIKE NA ULICAMA: Dok se Bajdenove pristalice prevremeno raduju pobedi, Trampovi protestuju (FOTO)

Tanjug

06. 11. 2020. u 21:25

DOK se širom SAD još uvek prebrojavaju glasovi na predsedničkim izborima, pristalice demokratskog kandidata Džoa Bajdena koji je u vođstvu počele su da slave na ulicama Filadelfije, dok pristalice Donalda Trampa nastavljaju proteste.

ДВА ЛИЦА АМЕРИКЕ НА УЛИЦАМА: Док се Бајденове присталице превремено радују победи, Трампови протестују (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Ispred biračkih centara u Feniksu i Detroitu gde se još uvek prebrojavaju glasovi, okupilo se oko 200 pristalica republikanskog predsednika Donalda Trampa koji je izrazio sumnju u tačnost izbornih rezultata, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP Photo

Sa druge strane, u Filadelfiji su građani izašli na ulice posle vesti da demokratski kandidat Džo Bajden vodi u Pensilvaniji. Građani, kako prenose mediji, igraju, pevaju i slave na ulicama.

Foto: Tanjug/AP Photo

- Uhapsite radnike nabiralištima - vikale su u Feniksu pristalice Trampa koji tvrdi da je došlo do krađe glasova i najavljuje pravnu borbu, pošto je njegov demokratski rival na predsedničkim izborima Džo Bajden povećao prednost u finišu izborne trke.

Foto: Tanjug/AP Photo

U Detroitu su pred centrom za prebrojavanje glasova demonstranti uzvikivali: "Stop krađi". Neki su nosili transparente na kojima je pisalo "Učinimo izbore ponovo fer" i "Volimo Trampa". Policija je ogradila ulice koji vode do centra.

Foto: Tanjug/AP Photo

Iako protesti nisu nasilni ni masovni, lokalni zvaničnici zabrinuti su zbog optužbi.

U Atlanti se okupilo skoro 100 pristalica Trampa ispred mesta gde se broje glasovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)