OGLASIO SE DONALD TRAMP: Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju

Tanjug

06. 11. 2020. u 20:57

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će nastaviti pravnu borbu, pošto je njegov demokratski rival na predsedničkim izborima Džo Bajden povećao prednost u finišu izborne trke, javlja Rojters.

ОГЛАСИО СЕ ДОНАЛД ТРАМП: Никада нећу одустати од борбе за вас и нашу земљу

Foto: EPA

- Nastavićemo ovaj proces na svaki način koji nam omogućava zakon kako bi obezbedili Amerikancima da imaju poverenje u našu vladu. Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju - istakao je Tramp u saopštenju koje je izdala Bela kuća.

U saopštenju se ističe da "američki narod zaslužuje potpunu transparentnost brojanja glasova i sertifikaciju izbora" i da više nije reč o pojedinačnim izborima, već o "integritetu celog izbornog procesa".

Takođe se demokrate optužuju da ne poštuju osnovni princip da "moraju da se broje legalni glasovi i da se ne broje nelegalni glasovi".

Tramp je u više navrata isticao da je brojanje glasova koji su poštom stigli posle izbora "nelegalno" i da je reče o prevari..

BiBiSi podseća da se u oko pola američkih država broje glasovi koji su stigli poštom, a poslati se na dan izbora 3. novembra, uključujuhi i neke od ključnih država kao što su Pensilvanija, Džordžija i Severna Karolina.

Zahvaljujući tim glasovima, demokratski kandidat Džo Bajden prestigao je Trampa u Pensilvaniji i Džordžiji, u kojima je predsednik vodio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Novi PVO sistemi stižu u Ukrajinu?; Rusi poboljšali položaje na kupjanskom i donjeckom pravcu (FOTO)