OGLASIO SE DONALD TRAMP: Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju

Tanjug

06. 11. 2020. u 20:57

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će nastaviti pravnu borbu, pošto je njegov demokratski rival na predsedničkim izborima DŽo Bajden povećao prednost u finišu izborne trke, javlja Rojters.

ОГЛАСИО СЕ ДОНАЛД ТРАМП: Никада нећу одустати од борбе за вас и нашу земљу

Foto: EPA

- Nastavićemo ovaj proces na svaki način koji nam omogućava zakon kako bi obezbedili Amerikancima da imaju poverenje u našu vladu. Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju - istakao je Tramp u saopštenju koje je izdala Bela kuća.

U saopštenju se ističe da "američki narod zaslužuje potpunu transparentnost brojanja glasova i sertifikaciju izbora" i da više nije reč o pojedinačnim izborima, već o "integritetu celog izbornog procesa".

Takođe se demokrate optužuju da ne poštuju osnovni princip da "moraju da se broje legalni glasovi i da se ne broje nelegalni glasovi".

Tramp je u više navrata isticao da je brojanje glasova koji su poštom stigli posle izbora "nelegalno" i da je reče o prevari..

BiBiSi podseća da se u oko pola američkih država broje glasovi koji su stigli poštom, a poslati se na dan izbora 3. novembra, uključujuhi i neke od ključnih država kao što su Pensilvanija, DŽordžija i Severna Karolina.

Zahvaljujući tim glasovima, demokratski kandidat DŽo Bajden prestigao je Trampa u Pensilvaniji i DŽordžiji, u kojima je predsednik vodio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)