KLACKALICA U ARIZONI: Minimalna prednost Bajdena, glasovi se još broje

Tanjug

06. 11. 2020. u 08:39

U SAVEZNOJ državi Arizoni demokratski predsednički kandidat Džo Bajden ima minimalnu prednost od 1,6 odsto u odnosu na rivala Donalda Trampa, ali zvaničnici te države saopštili su da predstoji prebrojavanje još oko 250 hiljada glasova.

КЛАЦКАЛИЦА У АРИЗОНИ: Минимална предност Бајдена, гласови се још броје

Foto Ilustracija V. N.

U ovom trenutku, Bajdenova prednost od 1,6 odsto predstavlja oko 46.250 glasova, preneo je AP.

Najveći broj glasova je pristigao iz okruga Marikopa, najbrojnijeg u državi Arizoni, a najnoviji izveštaji o novim rezultatima najavljeni su za danas u 11 časova po lokalnom vremenu (17 po srednjeevropskom).

Iz Trampovog izbornog štaba je izraženo uverenje da će republikanski kasndidat i aktuelni predsednik sigurno pobediti Bajdena kada svi glasovi budu prebrojani.

U Arizoni građani tradicionalno glasaju za republikance, a iz te države su i dugogodišnji veterani američke politike, sada pokojni senatori i kandidati za republikansku predsedničku nominaciju Beri Goldvoter (1909-1998.) i Džon Mekejn koji je na izborima 2008. godine uspeo da se izbori za republikansku nominaciju, ali je na kraju izgubio trku za Belu kuću od demokrate Baraka Obame.

Međutim, zbog značajnih demografskih promena prouzrokovanih prilivom velikog broja imigranata, najviše iz Meksika i Latinske Amerike, Arizona je sve naklonjenija demokratama.

Okrug Manikopa, kojem pripada i prestonica Arizone Finiks, nosi oko 60 odsto ukupnog broja glasova u toj saveznoj državi, a Bajden je trenutno u vođstvu za 3,4 odsto na osnovu do sada prebrojanih glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna