AMERIKA NIKADA PODELJENIJA: Zbog predsedničkih izbora se deca odriču roditelja, brakovi se raspadaju! (VIDEO)

Novosti onlajn

05. 11. 2020. u 20:28

IAKO je Džo Bajden, kako rezultati za sada pokazuju, osvojio većinu glasova, zbog elektorskog sistema SAD-a, još uvek postoji mogućnost da Donald Tramp ostane u Beloj kući.

АМЕРИКА НИКАДА ПОДЕЉЕНИЈА: Због председничких избора се деца одричу родитеља, бракови се распадају! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

Iako su mnoge demokrate očekivale glatku pobedu, na šta ukazuju ankete, to se nije desilo i ostaje jasno da sadašnjeg predsednika, verovatno najkontroverznijeg u istoriji SAD-a, i dalje podržava ogroman deo stanovništva. S obzirom na zapaljive izjave i probleme koji muče zemlju, od rasizma do epidemija, zemlja je podeljena i ta podela je tolika da uništava čak i porodice.

- Šteta je već načinjena. U svesti ljudi, Tramp je čudovište. To je tužno. Postoje ljudi koji uopšte ne razgovaraju sa mnom i nisam sigurna da će se to promeniti - rekla je Maire Gomez, 41-godišnja zdravstvena radnica iz Milvokija, za Rojters.

A zbog podrške Trampu, odrekao je se sopstveni sin.

Kada je svom 21-godišnjem sinu rekla da

e glasati za Donalda Trampa, on je odgovorio da ona više nije njegova majka.

Gomez je čitav život podržavala Demokratsku stranku, ali pri izboru predsedničkog kandidata opredelila se za republikanskog i aktuelnog predsednika Donalda Trampa zbog, kako je istakla, njegovog pristupa ilegalnim imigrantima i vođenju ekonomije.

Nije jedina koja smatra da će biti teško, ako ne i nemoguće, prevazići podele unutar porodice i među prijateljima, nastale kao rezultat neslaganja oko Trampovog predsedavanja.

- Nažalost, nacionalno lečenje neče biti tako jednostavno kao promena predsednik - objašnjava Jaime Saal, psihoterapeut iz Ročester centra za bihevioralnu medicinu.

- Potrebno je vreme i trud, a takođe obe strane moraju želeti da, bez ljutnje, ostave sve iza sebe i krenu dalje - dodala je ona.

Saal je primetio da su tenzije u privatnim odnosima ponovo naglo skočile s obzirom na socijalnu, zdravstvenu i političku dinamiku sa kojom se suočavaju SAD. Sve više se, kaže, iz političkih razloga sastaje sa klijentima koji su u svađi sa braćom i sestrama, roditeljima i rođacima.

Neki od njih su iz istih razloga odlučili da okrenu novi list u životu, čak i u osmoj deceniji života.

Gejl Mekormik (77), koja se razvela od supruga nakon što je podržala Trampa na izborima 2016. godine, veruje da će trebati mnogo vremena pre nego što dođe do oporavka od Trampove zaostavštine.

Osim klimave veze sa suprugom, dvoje unučadi ne razgovaraju sa Mekormikovom jer je ona godinama ranije odlučila da podrži demokratkinju Hilari Klinton.

Nije sigurna da će razdori u porodici i prijateljstvu ikada biti prevaziđeni jer oni jedni o drugima misle kao da imaju potpuno strani sistem vrednosti, zaključuje Mekormik.

(Net.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)