IRANSKI HAKERI: Prikupili podatke o američkim glasačima

Tanjug

31. 10. 2020. u 00:31

AMERIČKE bezbednosne službe potvrdile su večeras da su iranski hakeri koji su ranije ovog meseca poslaili preteće mejlove hiljadama Amerikanaca "uspešno pristupili podacima glasača na predstojećim predsedničkim izobrima".

ИРАНСКИ ХАКЕРИ: Прикупили податке о америчким гласачима

Depositphotos

FBI i Sekretarijat za unutrašnju bezbednost naveli su u zajedničkom saopštenju da su "počinioci uspešno pribavili podatke iz registra glasača u najmanje jednoj američkoj saveznoj državi", prenosi Rojters.

Direktor Nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif i direktor FBI Kris Vrej saopštili su prošle nedelje da su Iran i Rusija prikupili podatke o američkim glasačima kako bi uticali na predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Drzavama.

Neuobičajena konferencija za novinare obaveštajnih službi održana je manje od dve nedelje pred americke predsedničke izbore, nakon što su glasači demokrata u najmanje četiri ključne države primili preteće mejlove, za koje se tvrdilo da dolaze od grupe Ponosni momci, a u kojima se upozorava da će biti progonjeni ako ne glasaju za Trampa.

Veruje se da su u toj operaciji korišćene mejl adrese iz registra glasača, koja ukljucuje i opredeljenost, kućnu i mejl adresu i broj telefona.

Pošiljaoci su tvrdili da će znati za kojeg je kandidata primalac glasao na izborima 3. novembra, a za koje je, inače, glasanje poštom već počelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...