NEMAČKI MINISTAR POLICIJE: Hiljade policajaca nadgledaće sprovođenje mera

Tanjug

29. 10. 2020. u 18:37

NEMAČKA planira da od ponedeljka raspodeli hiljada pripadnika savezne policije širom zemlje kako bi nadgledali poštovanje oštrijih restriktivnih mera, uvedenih zbog korona virusa, koje uključuju zatvaranje restorana i barova, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Хиљаде полицајаца надгледаће спровођење мера

Foto: Robert Michael/dpa via AP

"Pokretanje provera biće ključno da se osigura uspeh novih mera. U koordinaciji sa državama, savezna policija rasporediće hiljade policajaca", rekao je Zehofer.

On je dodao da će savezna policija prvo biti upotrebljena u velikim gradovima i područjima koji su najteže pogođeni pandemijom korona virusa.

Policajci će, takođe, vršiti pojačane kontrole na aerodromima, železničkim stanicama i blizu granica kako bi osigurali da osobe koje ulaze u zemlju iz visoko-rizičnih regiona poštuju pravila.

Rojters ocenjuje da pojačane provere neće biti popularne u zemlji koja strahuje od državnog nadzora nakon iskustva sa komunističkom Istočnom nemačkom i sa Hitlerovim nacistima.

Nemačka savezna i pokrajinske vlade dogovorile su se juče o delimičnom "zakljucavanju", na osnovu koga će barovi i restorani, bioskopi, pozorišta biti zatvoreni od 2. do 30. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)