LAVROV I U KARANTINU NASTAVLJA SA RADOM: Oglasio se povodom situacije u Karabahu

Novosti online

28. 10. 2020. u 19:05

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je sa francuskim kolegom Žan Ivom Le Drianom o mogućoj poseti ministra policije Francuske Rusiji, kao i o situaciji u Karabahu.

ЛАВРОВ И У КАРАНТИНУ НАСТАВЉА СА РАДОМ: Огласио се поводом ситуације у Карабаху

Foto: AP

Lavrov i Le Drian su razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu i izrazili zabrinutost zbog borbenih dejstava koja ne prestaju. Oni su pozvali zaraćene strane da odmah prekinu vatru, naglasivši da diplomatsko rešenje konflikta nema alternativu.

Kako se navodi, ministri su razmotrili niz aktuelnih pitanja bilateralne saradnje.

- Akcenat je bio stavljen na potrebu razvoja uzajamne saradnje na liniji bezbednosnih sektora, uključujući u kontekstu moguće posete Rusiji ministra unutrašnjih poslova Francuske Žerara Darmanjena radi razgovora o širokom spektru pitanja, vezanih za borbu protiv terorizma i ekstremističkih ideologija - navodi se u saopštenju.

Ranije je Darmanjen saopštio da želi da poseti Rusiju kako bi razgovarao sa ruskim kolegom o mogućem vraćanju radikalnih lica, poreklom iz Rusije.

Podsetimo, juče je saopšteno da se šef ruske diplomatije Sergej Lavrov povukao u samoizolaciju, nakon kontakta sa osobom koja je inficirana virusom korona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)