BRANITE DOMOVINU SA ORUŽJEM U RUKAMA! Pašinjan uputio apel svim stanovnicima Nagorno-Karabaha - Vratite se u Stepanakert!

Novosti onlajn

21. 10. 2020. u 17:18

БРАНИТЕ ДОМОВИНУ СА ОРУЖЈЕМ У РУКАМА! Пашињан упутио апел свим становницима Нагорно-Карабаха - Вратите се у Степанакерт!

Foto: UNTV via AP

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan pozvao je sunarodnike da brane zemlju sa oružjem u ruci.

- Naš zadatak je da se borimo do kraja, u potpunosti, u ime prava našeg naroda. Danas u svetlu položaja Azerbejdžana, boriti se za prava našeg naroda znači, pre svega, uzeti oružje u ruke i ići u odbranu domovine - rekao je Pašinjan u obraćanju naciji.

Svi koji su otišli iz Karabaha moraju se vratiti u Stepanakert i pridružiti se lokalnoj Armiji odbrane, dodao je premijer. On je pozvao rukovodioce lokalnih samouprava, državne uprave, partija i javnih organizacija da formiraju dobrovoljačke odrede pod opštim rukovodstvom načelnika Generalštaba.

Baku se trenutno ne slaže ni sa jednim rešenjem sukoba, osim sa predajom Karabaha, ali bez Karabaha Jermenija ne može da postoji, istakao je Pašinjan.

Prema njegovim rečima, zaštita naroda Karabaha znači zaštitu celokupnog jermenskog naroda.

On je pozvao na oružanu borbu za svoja prava sve dok se ne postigne konačno diplomatsko rešenje pitanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragan

21.10.2020. 17:48

Nezna se ko je tvdoglaviji Jermeni ili Azerbedžanci. Stradaju nevini ljudi zbog usijanih glava.Hteli bi da menjaju granice kako se kome prohte.