FRANCUSKA NAMERAVA DA PROTERA: 231 osumnjičenog ekstremistu

Tanjug

18. 10. 2020. u 23:37

ФРАНЦУСКА НАМЕРАВА ДА ПРОТЕРА: 231 осумњиченог екстремисту

Twitter Belaaz @TheBelaaz

FRANCUSKA namerava da protera 231 stranca koji se nalaze na vladinoj listi osoba za koje se sumnja da imaju ekstremna verska ubeđenja, rekao je za Rojters izvor iz policijskog sindikata, dva dana pošto je jedan islamista odsekao glavu jednom nastavniku.

U Francuskoj se kao ekstremisti definišu "ljudi koji, u procesu radikalizacije, verovatno žele da odu u inostranstvu i pridruže se teroristističkim grupama ili da uzmu učešće u terorističkim aktivnostima".

Rojters ppodseća da je centristička vlada predsednika Emanuela Makrona pod pritiskom konzervativnih i krajnje desničarskih partija da zauzme čvršći stav prema nedržavljanima Francuske koji predcstavljaju bezbednosnu pretnju.

Kako navodi stanica Europe 1, od ukupnog broja osumnjičenih, 180 se trenutno nalazi u zatvoru, a 51 je pred hapšenjem, rekao ja izvor iz policijskog sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Realist

19.10.2020. 06:37

Ema tu ima nameru kakav je to izgovor vlasti oteraj stoku odmah pred da ubiju druge, ili jednostavno spakuje u gumena camce I kuci odakle dosli ako ne tako teraj po kontinenti my prema govoru.