RUSI JAČAJU OKLOPNE SNAGE: Napredan modernizacija tenkova T-72B3M i T-80BVM

Novosti online

15. 10. 2020. u 20:31

RUSKI tenkovi T-72B3M i T-80BVM će tokom dalje modernizacije biti opremljeni kompleksom za radioelektronsku borbu „Lesoček“.

РУСИ ЈАЧАЈУ ОКЛОПНЕ СНАГЕ: Напредан модернизација тенкова Т-72Б3М и Т-80БВМ

Foto: Ministarstvo odbrane

Kompleks potiskuje radio kanale za kontrolu mina i improvizovanih eksplozivnih naprava, kako se navodi u materijalu 38. Instituta za ispitivanje oklopnog oružja i opreme Ruskog ministarstva odbrane.

Specijalisti instituta predlažu ugradnju sistema aktivne zaštite „Arena-M“ na tenkove T-72B3M i T-80BVM, kao i poboljšanje dinamičke zaštite i zamenu „Kontakt-5“ na „Relikt“ koji se već nalazi na tenkovima T- 90M.

Foto: EPA

T-90

Povećanje otpornosti tenka će se postići ugradnjom sistema elektromagnetne zaštite i autonomnog automatskog sistema zaštite od požara sa višestrukim dejstvom.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je izjavio, da će svi tenkovi T-72 biti modernizovani do nivoa tenka T-72B3M.

KOMPLEKS „LESOČEK"

Kompleks „Lesoček“ dizajniran je da zaštiti oklopna vozila i osoblje uz korišćenje radio-kanala za kontrolu minskih eksplozivnih naprava. Kompleks se može koristiti na mestima stalno raspoređenih vojnih jedinica i prilikom izvođenja terenskih misija, može da bude mobilan i stacionaran.

„Lesoček“ je visoko otporan u uslovima kada neprijatelj upotrebljava radio-elektronska sredstva i oružje sa samonavođenjem, što značajno povećava njegovu borbenu stabilnost.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)