NASTAVLJA SE PAKAO U RUSIJI: Eksplozije na svakih 20 minuta, u ugroženim skladištima čak 75 hiljada tona municije! (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2020. u 16:31

Na teritoriji vojnih skladišta na otvorenom u Rjazanjskoj oblasti Rusije eksplozije se čuju ređe nego juče, a do sada je eksplodiralo više od 1,6 hiljada granata, saopštio je predstavnik hitnih službi regiona.

НАСТАВЉА СЕ ПАКАО У РУСИЈИ: Експлозије на сваких 20 минута, у угроженим складиштима чак 75 хиљада тона муниције! (ВИДЕО)

Foto: Tviter

- Granate eksplodiraju na svakih 25-30 minuta - rekao je sagovornik Sputnjika.

Kako je ranije saopšteno, artiljerijska municija se nalazila na 43 otvorene površine. Prema preliminarnim informacijama, na celoj vojnoj teritoriji se nalazi 113 skladišta municije, uglavnom podzemnih. U trenutku izbijanja požara ukupan kapacitet skladišta mogao je biti oko 75.000 tona municije.

​Ministar za vanredne situacije Evgenij Ziničev obavestio je predsednika Rusije Vladimir Putina o evakuaciji više od 2.300 stanovnika iz 14 naselja u radijusu 5-10 kilometara od požara a skladištu municije. Povređeno je i hospitalizovano 16 osoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)