NAPAD KOD SINAGOGE: Povređen jedan čovek u napadu u Hamburgu

Tanjug

05. 10. 2020. u 08:32

NEMAČKA policija uhapsila je u nedelju muškarca koji je napao i ozbiljno povredio jednog čoveka u blizini sinagoge u Hamburgu tokom proslavljanja jevrejskog praznika Sukot, javlja Rojters.

НАПАД КОД СИНАГОГЕ: Повређен један човек у нападу у Хамбургу

Foto: AP

Agnecija podseća da se napad dogodio skoro godinu dana od kada je jedan ultradesničar napao sinagogu u istočnom gradu Haleu na jevrejski sveti dan Jom Kipur.

Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas osudio je napad u Hamburgu kao antisemitski i pozvao Nemce da iskažu više građanske hrabrosti.

"Ovo nije izolvan incident, ovo je odvratan antisemitizam i mi svi moramo da mu se suprotstavimo", napisao je Mas na Tviteru.

Policija je saopštila da je napadač optužen za nanošenje teških telesnih povreda. Navodi se da izgleda da je napadač delovao sam i da više ne preti opasnost, kao i da motiv napada za sada nije poznat.

Mediji navode da je žrtva povređena lopatom u glavu.

Dodaju da je osumnjičeni nosio vojnu odeću koja podseća na neonacističku odeću koju je nosio napadač u Haleu, koji je 9. oktobra prošle godine pogodio iz vatrenog oružja dvoje prolaznika pošto nije uspeo da uđe u sinagogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)