LAVROV SA JERMENSKIM KOLEGOM: Što hitniji prekid vatre, zabrinutost zbog civilnih žrtava

Novosti onlajn

04. 10. 2020. u 19:24

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov razmotrio je u telefonskom razgovoru s jermenskim kolegom Zograbom Mnacakanjanom situaciju u Nagorno-Karabahu pri čemu je istaknuta neophodnost što hitnijeg prekida vatre.

ЛАВРОВ СА ЈЕРМЕНСКИМ КОЛЕГОМ: Што хитнији прекид ватре, забринутост због цивилних жртава

Foto: AP

- U centru pažnje bila su pitanja u vezi sa pronalaženjem puta za izlaz iz situacije koja trenutno postoji u regionu Nagorno-Karabaha - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ruska strana izrazila je zabrinutost zbog sve većeg broja žrtava među civilima.

- Ukazano je na neophodnost što hitnijeg prekida vatre a potvrđena je spremnost da se pomogne stranama da proces rešavanja ovog pitanja vrate u političko-diplomatski kolosek pod pokroviteljstvom Minske grupe OEBS u skladu sa zajedničkom izjavom predsednika Rusije, SAD i Francuske - zaključuje se u saopštenju.

Dešavanja u Nagorno-Karabahu pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!