HRVAT NASRNUO NA TRUDNICU U KAFIĆU, PA JE GAZIO PO GLAVI: Užas u Australiji (VIDEO)

Novosti online

01. 10. 2020. u 18:15

ХРВАТ НАСРНУО НА ТРУДНИЦУ У КАФИЋУ, ПА ЈЕ ГАЗИО ПО ГЛАВИ: Ужас у Аустралији (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Stipe Lozina (44), državljanin Australije hrvatskog porekla, koji je prošle godine u novembru u Sidneju udario i nagazio trudnicu Ranu Elasmar (32), osuđen je na zatvorsku kaznu od tri godine.

Napad se dogodio se u lokalnom kafiću u kojem su se oboje našli u isto vreme, a Elasmar je u trenutku napada bila u 38. nedelji trudnoće.

Lozina je prišao stolu za kojim su sedele Elasmar i njene prijateljice i od njih tražio novac. Kad su ga odbile, Lozina ih je fizički napao uz povike da su "oni muslimani uništili njegovu majku".

Lozina se nagnuo i šakom u glavu udario Elasmar koja je od siline udarca pala na pod. Lozina ju je nakon toga udario još najmanje 14 puta. Čak ju je i nagazio po zadnjem delu glave.

Drugi gosti kafića na kraju su uspeli da ga udalje od žena koje je napao, a snimak okrutnog napada zgrozio je australijsku javnost.

Sudija Kristofer Krejgi je brutalni napad okarakterisao kao "zloban i potpuno neprihvatljiv", a za Lozinu je rekao da je u tom trenutku bio "evidentno nestabilan".

- Napad je bio takav da je mogućnost povređivanja žrtve i njenog nerođenog deteta bio veoma visok - rekao je u Krejgi u četvrtak prilikom izricanja kazne za Lozinu.

Elasmar je tokom suđenja rekla da je osetila da se Lozina okomio na nju jer je muslimanka, a dodala je da se bojala za svoj život te za život svoga deteta.

- Islamofobija mora da se okonča. Nasilje nad ženama mora da se okonča - rekla je Elasmar prošlog meseca.

Lozina je tokom suđenja odbio pravnu pomoć i zastupao je sam sebe. Australijski mediji preneli su da je tokom suđenja više puta nekoherentno govorio.

Sudija je konstatovao da je Lozini dijagnostikovana šizofrenija te da već duže vreme ima problema s mentalnim zdravljem.

Lozina 2022. godine ima pravo da se prijavi za puštanje na uslovnu slobodu.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)