AZERBEJDŽANSKI GUBICI: Oborena po 3 helikoptera i aviona, uništeno 15 vozila i raketni sistem Smerč

Tanjug

01. 10. 2020. u 16:53

MINISTARSTVO odbrane Jermenije saopštilo je da je danas vojska Nagorno-Karabaha oborila jedan azerbejdžanski avion i jedan helikopter.

АЗЕРБЕЈЏАНСКИ ГУБИЦИ: Оборена по 3 хеликоптера и авиона, уништено 15 возила и ракетни систем Смерч

Foto: Printscreen/Jutjub

Ubrzo nakon toga, prijavljeno je da su oborena još dva aviona, preneo je TASS.

"Pogođena su još dva aviona. To znači da su danas oborena tri neprijateljska aviona. Pored toga, dva helikoptera i šest bespilotnih letelica uništena su tokom polovine dana", rekao je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Artsrun Ovanisjan na svom Fejsbuk profilu.

Snage Nagorno-Karabaha oborile su jedan neprijateljski avion i jedan helikopter na južnom i jugoistočnom pravcu, napisala je ranije u svom Fejsbuk profilu portparolka Ministarstva Šušan Stepanjan.

Pre nekoliko sati jermensko Ministarstvo odbrane prijavilo je da su oborena tri azerbejdžanska helikoptera, uništeno 15 vozila, najmanje jedan raketni sistem BM-30 Smerč i oboreno šest dronova.

Pre toga Ministarstvo je saopštilo da je pogođen avion azerbejdžanskog vazduhoplovstva, koji se srušio na teritoriju Irana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama