AZERBEJDŽANCI PANIČNO BEŽE U PLANINE: Jermeni razbili ofanzivu neprijatelja, objavljeni novi snimci (VIDEO)

Novosti online

29. 09. 2020. u 10:06

MINISTARSTVO odbrane Jermenije objavilo je novi snimak na kome se vidi kako azerbejdžanski vojnici panično beže, pokušavajući da izbegnu granatiranje jermenskih oružanih snaga.

АЗЕРБЕЈЏАНЦИ ПАНИЧНО БЕЖЕ У ПЛАНИНЕ: Јермени разбили офанзиву непријатеља, објављени нови снимци (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Nešto ranije, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan prenela je da azerbejdžanske oružane snage gađaju vojne jedinice koje se nalaze na teritoriji regiona Vardenis u Jermeniji.

Već treći dan za redom bukti rat na Kavkazu, nakon što je Azerbejdžanska vojska pokrenula ofanzivu za "oslobođenje" nepriznate republike Nagorno-Karabah.

U toj planinskoj republici je u nedelju došlo do eskalacije, a dve strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

Azerbejdžan tvrdi da su snage jermenske vojske otvorile vatru duž linije razdvajanja i da ima poginulih među civilima, dok u Jermeniji kažu da je Karabah bio izložen vazdušnim i raketnim napadima i da su njihove snage srušile dva protivnička helikoptera i tri bespilotne letelice.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je proglašena delimična mobilizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)