MINISTARKA PRIZNALA DA JE SLAGALA: Vojnici koji su se vraćali iz Vuhana nisu bili testirani na koronu

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

23. 09. 2020. u 15:44

FLORANS Parli, francuska ministarka vojske, priznala je da u martu nije govorila istinu, kada je reč o testiranju vojnika koji su se vratili iz Vuhana, odakle su humanitarnim koridorom izvlačili francuske građane.

МИНИСТАРКА ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ СЛАГАЛА: Војници који су се враћали из Вухана нису били тестирани на корону

Foto: Tanjug/AP

Odgovarajući pred anketnom komisijom Senata, Parli je priznala grešku. Početkom marta, ona je izjavila da je posada aviona po povratku provela 14 dana u samoizolaciji, uz svakodnevno merenje temperature, a da je posle toga naučno dokazano da nisu zarazni.

- Bili su testirani, nisu bili nosioci virusa – poručila je tada.

Senator Olivije Pako iz departmana Oaze, gde je virus proletos veoma cirkulisao i prouzrokovao mnogo oboljenja, izneo je sumnje da jedan od uzroka za to upravo vraćanje vojnika u njihovu bazu koja se nalazi u ovom delu Francuske.

- Posade su bile podvrgnute izuzetno striktnom sanitarnom protokolu, ali istina je u tome da on nije u to vreme podrazumevao testove. Nisam lekar, molim vas da primite moje izvinjenje zbog načina što sam tada pomalo pojednostavila moje objašnjenje – poručila je ministarka.

Vojni avioni prevezli su krajem januara Francuze koji su bili zarobljeni u epicentu epidemije u kineskom gradu Vuhanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)