IZBORI U SAD: Hari i Megan pozvali Amerikance da glasaju

Tanjug

23. 09. 2020. u 12:01

BRITANSKI princ Hari i njegova supruga Megan, koja je Amerikanka, pozvali su građane SAD da glasaju na predstojećim predsedničkim izborima u toj zemlji, čime su još jednom odstupili od prakse koja tradicionalno važi za članove britanske kraljevske porodice.

ИЗБОРИ У САД: Хари и Меган позвали Американце да гласају

Foto: EPA

Megan i Hari, koji sada žive u Kaliforniji, u martu su se odrekli svojih dužnosti kao istaknutih članova kraljevske porodice, a poziv biračima u SAD uputili su u video snimku povodom ovogodišnje liste 100 najuticajnih ljudi u svetu, koju objavljuje američki magazin "Tajm".

Po nepisanom pravilu, od članova britanske kraljevske porodice očekuje se budu politički neutralni i ne glasaju na izborima, a Hari, kao strani državljanin, nema pravo glasa na novembarskim predsedničkim izborima u SAD.
On je u pozivu istakao potrebu odbacivanja "govora mržnje, dezinformisanja i negativnosti na internetu", dok je Megan rekla da će predstojeći izbori zaista biti najvažniji u životima Amerikanaca koji imaju pravo glasa, kao i da oni zaslužuju da se čuje njihov glas, navodi Rojters.
Pred prošle presedničke izbore u SAD, Megan je kritikovala aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.
Iako Hari u snimku nije otvoreno podržao Trampovog protivnika na ovogodišnjim izborima, Džoa Bajdena, ipak se našao na meti kritika u Velikoj Britaniji zbog mešanja u američke predsedničke izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!