NE IGRAJTE SE VATROM: Turci prete Jermenima, situacija na granici eskalirala - poginuo azerbejdžanski vojnik

Novosti online

22. 09. 2020. u 07:40

TURSKO Ministarstvo odbrane izdalo je juče upozorenje jermenskim vlastima, nakon ubistva azerbejdžanskog vojnika na granici.

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ: Турци прете Јерменима, ситуација на граници ескалирала - погинуо азербејџански војник

Foto: EPA

U tvitu putem svog službenog naloga, tursko Ministarstvo odbrane pozvalo je jermenske vlasti da odmah prestanu da se „igraju vatrom“, prenosi Al Masdar.

- Jermenija, koja je ilegalno okupirala Nagorno-Karabah, sada je prekršila prekid vatre u oblasti Tovuz i herojski azerbejdžanski vojnik je ubijen - saopštilo je ministarstvo.

Tursko ministarstvo je takođe izrazilo saučešće "svoj azerbejdžanskoj braći i sestrama", uz upozorenje Jerevanu da "mora odmah da prestane da se igra vatrom!“

Juče je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici napeta i da su te tenzije dovele do ubistva azerbejdžanskog vojnika.

- Kao rezultat još jedne provokacije neprijatelja u Tovuzu na jermensko-azerbejdžanskoj granici, ubijen je narednik azerbejdžanske vojske Iljhan Alioglu Mamadov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)