NE IGRAJTE SE VATROM: Turci prete Jermenima, situacija na granici eskalirala - poginuo azerbejdžanski vojnik

Novosti online

22. 09. 2020. u 07:40

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВАТРОМ: Турци прете Јерменима, ситуација на граници ескалирала - погинуо азербејџански војник

Foto: EPA

TURSKO Ministarstvo odbrane izdalo je juče upozorenje jermenskim vlastima, nakon ubistva azerbejdžanskog vojnika na granici.

U tvitu putem svog službenog naloga, tursko Ministarstvo odbrane pozvalo je jermenske vlasti da odmah prestanu da se „igraju vatrom“, prenosi Al Masdar.

- Jermenija, koja je ilegalno okupirala Nagorno-Karabah, sada je prekršila prekid vatre u oblasti Tovuz i herojski azerbejdžanski vojnik je ubijen - saopštilo je ministarstvo.

Tursko ministarstvo je takođe izrazilo saučešće "svoj azerbejdžanskoj braći i sestrama", uz upozorenje Jerevanu da "mora odmah da prestane da se igra vatrom!“

Juče je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici napeta i da su te tenzije dovele do ubistva azerbejdžanskog vojnika.

- Kao rezultat još jedne provokacije neprijatelja u Tovuzu na jermensko-azerbejdžanskoj granici, ubijen je narednik azerbejdžanske vojske Iljhan Alioglu Mamadov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dejan

22.09.2020. 08:34

Ooo turciiii niste vi prijatelji Azerbejdzana nego ekonomski tlacitelji istih i ostalih u okruzenju.Skupo ce vas kostati ta nedosledna,primitivna i pokvarena politika.Dogovorice se ove dve zemlje i doci ce do zajednickog mira.

011

22.09.2020. 09:05

Ако се неко најупорније игра ватром и изазива судбину то су управо Турци. И нико други.