TRAMP HTEO DA UBIJE ASADA: Zločinačke aktivnosti Amerikanaca, pribegavaju istim metodama kao teroristi

Novosti online

sreda, 16. 09. 2020. u 16:28

ТРАМП ХТЕО ДА УБИЈЕ АСАДА: Злочиначке активности Американаца, прибегавају истим методама као терористи

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

ZVANIČNO priznanje predsednika Donalda Trampa o nameri da ubije lidera Sirije Bašara Asada samo potvrđuje zločinačku aktivnost SAD, koje „pribegavaju istim metodama, kao i terorističke organizacije – ubistvima, mimo bilo kakvih međunarodnih pravila i principa radi sopstvenih interesa u regionu“, saopštilo je sirijsko Ministarstvo inostranih poslova.

Sirijski spoljnopolitički resor takođe je istakao da izjave administracije SAD o nameri da ubije predsednika Sirije govore o nivou političke etike, koja je zasnovana na zločinima radi postizanja sopstvenih ciljeva.

- Izjave američke administracije o nameri da ubije Asada očigledno govore o nivou razmišljanja i političkoj etici rukovodilaca te administracije. To samo govori o principu izvršavanja zločina u cilju postizanja sopstvenih ciljeva“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Ministarstva inostranih poslova Sirije.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je ranije da se zalagao za "uklanjanje" sirijskog predsednika Bašara Asada kada su SAD imale priliku da ga ubiju. On je naveo da je bivši ministar odbrane Džejms Matis bio protiv tog poteza i da ga je odgovorio.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)