TRAMP "SAHRANIO" BAJDENA: On ne zna da je živ, biće uspeh ako siđe sa pozornice posle debate (VIDEO)

Novosti online

13. 09. 2020. u 15:29

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp u subotu je Džoa Bajdena nazvao "najgorim" kandidatom koji "ne zna da je živ" na skupu koji je prekršio Nevadine propise o korona virusu.

ТРАМП САХРАНИО БАЈДЕНА: Он не зна да је жив, биће успех ако сиђе са позорнице после дебате (ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

- On je najgori kandidat u istoriji predsedničke politike. Ne zna da je živ - rekao je Tramp na svom skupu na aerodromu Minden-Tahoe.

Predsednik je skakao od teme do teme u govoru dugom 90 minuta, skrećući sa linije napada na liniju napada tokom svog skupa, često u razmaku od nekoliko sekundi: napao je demokrate, negodovao protiv korona virusa, žalio se na proteste BLM u gradovima - između ostalih tema.

Govorio je ispred planine Sijera sa mirisom dima u vazduhu od šumskih požara u jednoj državi.

Publika je bila uznemirena, više puta vičući „još četiri godine“ i „volimo Trampa“. Mahali su natpisima na kojima je pisalo „mirni demonstranti“ - što je predsednik počeo da naziva svojim mitinzima.

Predsednik Tramp se takođe požalio da će njegov demokratski rival dobiti povoljno poređenje sa Vinstonom Čerčilom, legendarnim britanskim premijerom koji je vodio Ujedinjeno Kraljevstvo kroz Drugi svetski rat. Tramp preokreće, voli Čerčila i često se upoređuje sa političkom ikonom.

- Za tri nedelje imamo debatu i evo problema. Vinston Čerčil je bio sjajan u debatama - rekao je Tramp.

Rekao je ako Bajden izađe na debatu i „ako siđe sa scene, reći će da je to jedina najveća debata koju su ikada videli. Vinston Čerčil nije bio ništa u poređenju sa Pospanim Džoom.

Ponovio je nekoliko svojih prethodnih uvreda Bajdena. Pored "Pospanog Džoa", požalio se da je Bajden još uvek u svom podrumu i napao je Bajdenovog sina Hantera.

- Džo se drogira, priznajmo - rekao je Tramp.

Takođe je napao Bajdenovu sposobnost da zaštiti Sjedinjene Države. Bajden ima preko 40 godina vladine službe.

- Bajdenov plan je smiriti domaće teroriste - rekao je Tramp.

- Nikada neće moći da zaštiti vašu porodicu, vaše najmilije i vašu zajednicu.

Takođe je tvrdio da bi predsedništvo Bajdena uništilo ekonomiju. Predsednik je od snažne ekonomije stvorio ključ svog ponovnog izbora i to je jedno od mesta u kojem mu birači daju visoke ocene.

- Mislim da bi 1929. izgledala kao dobra vremena - rekao je Tramp.

(Dejli mejl)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)