RUSKO "NE" AMERICI: Kina je naš saveznik

Novosti online

13. 09. 2020. u 14:40

RUSIJI je strana američka politika „družiti se s nekim protiv nekog drugog“. Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

РУСКО НЕ АМЕРИЦИ: Кина је наш савезник

Arhiva Novosti

On je za TV „Rusija 1“, na pitanje kako tumači poziv Vašingtona međunarodnim partnerima da budu prijatelji protiv Kine, rekao:

- Ni Rusija, ni Kina, ni naši saveznici nikada ne predlažu da se s nekim druže protiv nekog drugog. Sama pristup po kome nekog treba huškati protiv onih koji ti se ne sviđaju već sadrži odgovor na pitanje kako se mi prema tome odnosimo - rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da Moskva ima sasvim drugačiju diplomatsku i političku kulturu.

- Družiti se protiv, prema mom mišljenju, u suprotnosti je sa smislim reči prijateljstvo - rekao je on.

Povodom mogućnosti novih sankcija Zapada prema Rusiji koje najavljuju zbog slučaja blogera Alekseja Navaljnog, Lavrov kaže da se na to mora odgovoriti.

- To se ne sme ostaviti bez odgovora. To, prvo, nije ispravno sa aspekta zakona diplomatije. Kao drugo, želimo da ograničimo negativan uticaj različitih zapadnih struktura i država i mnogobrojnih tzv. nevladinih organizacija prema planovima naše zemlje i naših saveznika - naveo je Lavrov.

On je rekao da je to sa zapadnim sankcijama protiv Rusije počelo znatno pre događaja u Ukrajini, pre referenduma na Krimu -  još u vreme kada se Edvard Snouden našao na teritoriji Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)