BERLUSKONI TELEFONIRAO IZ BOLNICE: Borim se protiv paklene bolesti!

Milica Ostojić, RIM - specijalno za "Novosti"

09. 09. 2020. u 12:05

- BORIM se protiv paklene bolesti.

БЕРЛУСКОНИ ТЕЛЕФОНИРАО ИЗ БОЛНИЦЕ: Борим се против паклене болести!

Foto: EPA

Ovo je preko telefona grupi senatora partije "Forca Italije", sa kojom je započeo komunikaciju povodom regionalnih izbora, rekao Silvio Berluskoni, hospitalizovan zbog borbe sa virusom korona.

Tako je Berluskoni otišao i izvan zvaničnih svakodnevnih komunikacija, koje su do sada išle preko Alberta Zangrila, njegovog ličnog lekara u bolnici San Rafaele.

- Borim se da bih ozdravio od paklene bolesti. Ovde su uradili hiljadu ispitivanja i ja sam jedan od pet pacijenata kod kojih je prisutna najveća snaga virusa. Borim se svom snagom i nadam se da ću uspeti da se vratim u trku – poručio je Berluskoni.

Dr Zangrilo je uvak bio dosta "zakopčan" u komunikaciji kada bi objašnjavao zdravstveno stanje Lidera Forca Italije. "Noć je proveo mirno", "možemo potvrditi posmatrajući klinički okvir da je u konstantnoj povoljnoj evoluciji", "svi parametri su ohrabrujući..."

Čini se da je efekat antivirusnog leka "remdezivir" delovao pozitivno i Berluskoni se oseća bolje. To potvrđuju klinički i laboratorijski parametri, da je organizam aktiviraou imunološku odbranu kako bi se suprotstavio virusu koji je u početku imao veoma jak infekcijski naboj i zahvatio je oba plućna krila.

Po lekarima specijalistima koji prate konstantno razvoj bolesti potrebno je još nekoliko dana da bi bili sigurni da neće biti nepredviđenih reakcija imunog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)