PREMIJER BELORUSIJE PRIMIO RUSKU VAKCINU: Odlično se oseća!

Tanjug

07. 09. 2020. u 20:47

PREMIJER Belorusije Roman Golovčenko primio je rusku vakcinu protiv korona virusa i oseća se odlično, saopštila je njegova portparolka Aleksandra Isajeva.

ПРЕМИЈЕР БЕЛОРУСИЈЕ ПРИМИО РУСКУ ВАКЦИНУ: Одлично се осећа!

FOTO: EPA

Isajeva je izjavila da je Golovčenko vakcinu primio u četvrtak, nakon razgovora sa ruskim premijerom, i da se oseća odlično, prenosi TASS.

Ruski premijer Mihail Mišustin je tokom sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom saopštio da je Golovčenko odlučio da primi rusku vakcinu protiv korona virusa.

- Drago mi je da je Roman Aleksandrovič Golovčenko odlučio da primi vakcinu danas. Siguran sam da će sve biti u redu -rekao je Mišustin tada.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko su se ranije dogovorili da će Belorusija biti jedna od prvih zemalja u kojoj će biti distribuirana vakcina protiv korona virusa "Sputnjik V" koju je razvio ruski institut "Gamaleja".

Osim toga, Belorusija će učestvovati u finalnoj fazi kliničkih ispitivanja ove vakcine, koja je 11. avgusta postala prva registrovana vakcina takve vrste u svetu.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)