U DEBELOM MINUSU: Akcije Tesle padaju treći dan zaredom, ukupan minus 17 %

Tanjug

03. 09. 2020. u 18:24

У ДЕБЕЛОМ МИНУСУ: Акције Тесле падају трећи дан заредом, укупан минус 17 %

Foto: Tanjug/AP

AKCIJE kompanije ''Tesla'' padaju treći dan uzastopno, čime je ukupan trodnevni gubitak vrednosti dostigao 17 odsto, javlja CNBC.

Na današnjem trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze na Vol Stritu, akcije "Tesle" potonule su za više od 6,0 procenata, nastavljajući silazni trend nakon što je najveći spoljni akcionar kompanije skratio poziciju s "Teslinim" akcijama na berzi, i posle najave ovog proizvođača elektičnih automobila da namerava da prikupi do pet milijardi dolara putem nove emisije.

Sa današnjim padom, vrednost "Tesle" je za preko 17 posto ispod nivoa na zatvaranju trgovanja u ponedeljak, kada je počela podela deonica akcionarima po principu "pet za jednu" akciju koju trenutno poseduju.

Akcije "Tesle" su tokom trgovanja u utorak zabeležile novi cenovni maksimum od 502,49 dolara, da bi na zatvaranju trgovačkog dana završile s gubitkom od 4,67 procenata, nakon čega su nastavile da se kreću silaznom putanjom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Niko

03.09.2020. 19:33

Naravno da padaju... Kada su ljudi shvatili da se auto testita u labaratoriji a ne u realnim uslovima...neka testira auto u njujorku u sred dana i los Angeles... Pa neka kaze koliko je presao...

Niko

03.09.2020. 21:29

Neka urade prost test auta...krenu putem Subotica Zrenjanin Beograd Cacak Uzice Prepolje Podgorica Budva u sred dana sa normalnom voznjom i klimom hladjenje ili grejanje