LUKAŠENKO RASPOREDIO POLOVINU VOJSKE NA ZAPADU: Granica ka NATO članicama je potpuno sigurna, odgovor na neprijateljske korake

Novosti online

03. 09. 2020. u 13:59

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je bio prinuđen da rasporedi skoro polovinu vojske duž zapadnih granica zemlje zbog povećane aktivnosti NATO-a.

ЛУКАШЕНКО РАСПОРЕДИО ПОЛОВИНУ ВОЈСКЕ НА ЗАПАДУ: Граница ка НАТО чланицама је потпуно сигурна, одговор на непријатељске кораке

Foto: EPA

- Rasporedili smo skoro polovinu naše armije Belorusije. Faktički smo preuzeli kontrolu nad zapadnim granicama sa Litvanijom i Poljskom. Okružili smo Grodno, kako bi se suprotstavili tim pretnjama. To je verovatno dalo svoj rezultat - rekao je Lukašenko na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

Beloruski predsednik je objasnio da su preduzeli takve korake zbog povećane aktivnosti NATO-a kod granica Belorusije.

- Vi vidite šta se dešava kod nas i mi vidimo šta se dešava oko Rusije. Nagovestio sam vam da smo bili prisiljeni da odgovorimo na neprijateljske korake bloka NATO-a kod naših granica, a za to postoje dokazi koliko god to opravdavali – prebacivanje američkih i drugih jedinica iz dubine teritorije NATO-a kod granica Belorusije, posebno aviona - objasnio je Lukašenko.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (5)

Sale

04.09.2020. 08:04

@Varto Marx - Jesi ti ikad bio u Belorusiji? Možeš tenkove Amera slobodnim okom da vidiš preko grane u Litvaniji pametnjakoviću. Tek toliko o približavanju sa ili bez dozvole.

Varto Marx

09.09.2020. 22:28

@Sale - Mr. Sale nemaju Amer. m..da da krenu. Dovoljno da pola metra udju preko crvene linije od tenka ostace samo pepeo. Budi ubedjen da zapad nije vise sto je bijo. Dobro je za drzavice posebno male, da je konkurencija jaka.