SIN BELORUSKOG LIDERA MENJA GRAD I ŠKOLU: "Princ Kolja" stiže u Moskvu

B.V.

03. 09. 2020. u 08:22

"BELORUSKI princ Kolja", kako Nikolaja Lukašenka (16), najmlađeg sina predsednika Aleksandra Lukašenka zovu novinari, nastaviće školovanje u Moskvi.

СИН БЕЛОРУСКОГ ЛИДЕРА МЕЊА ГРАД И ШКОЛУ: Принц Коља стиже у Москву

Foto: Printscreen

 Više listova iz ruske prestonice je objavilo ovu informaciju uz napomenu da će "pohađati jednu od boljih škola u Moskvi", ali bez navođenja o kojoj se obrazovnoj ustanovi radi.

Pre nekoliko dana novinari u Minsku su objavili da je Nikolaj Lukašenko povukao svoje dokumente iz elitnog liceja pri Beloruskom državnom univerzitetu, gde je trebalo da izučava biologiju. Direktor te obrazovne ustanove Igor Varaks je odbio da komentariše tu informaciju.

Hoće li Kolja redovno pohađati nastavu ili "na daljinu", zasad se ne zna.

Do ove godine Nikolaj je učio u predgrađu Minska, u školi u Ostroškom. Aleksandar Lukašenko je hvalio svog sina Kolju kao vrlo sposobnog i pametnog dečaka koji je već sada zna odlično engleski, a uči i kineski i španski. U slobodno vreme je vežbao sviranje klavira. Zbog čestog odsustva sa nastave, Kolja je više učio individualno sa nastavnicima nego sa ostalim đacima u razredu.

NikolaNije malo onih koji misle da je Aleksandar Lukašenko poslao svog sina u Rusiju ne samo zbog bolje škole, već i iz bezbednosnih razloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Sale

03.09.2020. 08:50

Pa budite sigurni da je to iz sigurnosnih razloga. Šta, čudilo bi vas da zapadne službe ili lokalni kvislinzi ubiju ili otmu dete da bi ga koristili protiv oca? Od naše dece, pobijene 99 godine, pa do Janukovića kojeg su jurili po celoj Ukraini do mora da ga likvidiraju, koliko vam primera treba o tome šta su u stanju? Ili eno vam njihovog piona Nevaljnog, danas više koristan mrtav nego živ.