MITSKO ORUŽJE SVIH POBUNJENIKA: Kako zaista radi "kalašnjikov"? (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 20:43

МИТСКО ОРУЖЈЕ СВИХ ПОБУЊЕНИКА: Како заиста ради калашњиков? (ВИДЕО)

Foto: printskrin Jutjub

ČUVENA jurišna puška AK-47, koju je Mihail Kalašnjikov konstruisao odmah posle Drugog svetskog rata, najrasprostranjenija je i najproizvođenija automatska puška na svetu.

Brojne njene varijante proizvođene su i još uvek se proizvode u velikom broju, u mnogo zemalja sveta uključujući i Srbiju. To je posledica jednostavne konstrukcije prilagođene masovnoj proizvodnji, kao i poznatoj robusnosti i izdržljivosti oružja.

Princip rada "kalašnjikova" zasnovan je na tzv. pozajmici barutnih gasova. Šta to zapravo znači, kako čuvena puška zapravo radi i od kojih se delova sastoji, pogledajte u ovoj odličnoj kompjuterskoj animaciji.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

michabg

30.08.2020. 21:25

@vladimir - Maznuli od Nemaca sve. Čak je i hitler bio protiv ove vrste pušaka i na prevaru su je nemački generali ubacili u borbu pa se Hića složio posle. Uostalom Kalaš je zastarelo oružje u svakom pogledu, zapadne puške su neuporedivo kvalitenije,pouzdanije i ubitačnije. A tek lepše..

Vladimir 1

31.08.2020. 14:48

@Savat - Искључиво визуелно (закривљени оквир - тзв. "банана" оквир; носач предњег нишана), док функционални дијелови немају сличности - посве су другачији.

Riki

31.08.2020. 15:35

@vladimir - još kad bi znali napraviti pristojan auto ili komad odjeće da nije krzno od neke zvijeri, gdje bi im bio kraj. ipak votka je bolja od viskija...i ništa drugo...