"ŠARLI EBDO" PONOVO PRETERAO: Skandalozna karikatura satiričnog nedeljnika pred početak školske godine

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

29. 08. 2020. u 21:53

POZNAT po provokativnim karikaturama koje ponekad izazivaju veliku buru u francuskoj javnosti ali i celom svetu, francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" je, po oceni mnogih, ponovo preterao.

ШАРЛИ ЕБДО ПОНОВО ПРЕТЕРАО: Скандалозна карикатура сатиричног недељника пред почетак школске године

Novosti

U svom najnovijem broju objavio je, pred početak školske godine, skandaloznu karikaturu na kojoj dečak i devojčica, hodaju držeći se za ruke, dok na leđima, umesto torbi imaju - mrtvačke kovčege!

Crtež je propraćen dvosmislenim natpisom: "Povratak u škole: hoće li završiti godinu?"

Veliki broj ljudi je užasnut ovom karikaturom. Pojavilo se mnogo komentara u kojima se ističe da roditeljima u ovom trenutku nije lako i da im nije do smeha na ovaj način, mada je bilo i onih koji su se gorko nasmejali na ovaj vid više nego crnog humora.

U Francuskoj školska godina počinje 1. septembra, a nošenje maski je obavezno sa sve starije od 11 godina. Dodatnu buru ovih dana izazvao je premijer Žan Kasteks koji je savetovao bakama i dekama da ne dolaze po unuke ispred vrtića i škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)