LUKAŠENKO IZDAO VOJSCI NAREĐENJE: Primenite žestoke mere!

Novosti onlajn

22. 08. 2020. u 14:28

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je vojnoj komandi da primeni žestoke mere kako bi se odbranila teritorijalna celovitost zemlje, prenosi agencija Belta.

ЛУКАШЕНКО ИЗДАО ВОЈСЦИ НАРЕЂЕЊЕ: Примените жестоке мере!

Foto: EPA

Kako se navodi, Lukašenko je ministru odbrane i glavnokomandujućem Zapadnog vojnog okruga poručio da preduzmu sve neophodne mere kako bi se zaštitio pre svega „zapadni biser Belarusije“, sa sedištem u Gordnu.

- Primenite najžešće moguće mere kako bi se odbranila teritorijalna celovitost naše zemlje - citira Belta beloruskog predsednika.

Inače, ovo naređenje Lukašenko je izdao tokom posete vojnog poligona u blizini Gordna.

Sve ide po scenariju obojenih revolucija

Lukašenko je rekao i da se u Belorusiji sve odvija prema scenariju sprovođenja „obojenih revolucija“ uz učešće „spoljnog faktora“.

- Originalnost i specifičnost situacije svodi se na to da je u svemu ovome uključen spoljni faktor. Kao što smo mogli i da pretpostavimo, sve sve dešava prema planu obojenih revolucija sa ciljem destabilizacije unutarpolitičke situacije - naglasio je on.

Foto: EPA

Predsednik Belorusije je dodao da je taj spoljni faktor odlučio da se uključi u igru jer je „vlast u Belorusiji bila stabilna“.

Direktne optužbe upućene Zapadu

Lukašenko je optužio zapadne zemlje da se direktno mešaju u unutarpolitička pitanja Belorusije sa ciljem da u tu zemlju „uvuku nekog novog predsednika“.

- Radi se o finansiranju i primoravanju Belorusije na pregovore sa OEBS-om, sve je jasno zbog čega oni to rade - rekao je.

Luakšenko je naglasio i da prebacivanje NATO snaga na granice sa Belorusijom predstavlja dokaz o vojnoj podršci destabilizaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna