PROTESTI U BUGARSKOJ 37. DAN: Blokirane ključne raskrsnice u Sofiji

Tanjug

14. 08. 2020. u 13:06

PROTESTNI skupovi na kojima se zahteva ostavka vlade i državnog tužioca Ivana Geševa nastavljaju se u mnogim mestima širom Bugarske već 37. dan.

ПРОТЕСТИ У БУГАРСКОЈ 37. ДАН: Блокиране кључне раскрснице у Софији

Foto: AP

Tri ključne raskrsnice i dalje su blokirane šatorima demonstranata u Sofiji, prenela je BTA.

Četvrta raskrsnica u centru grada, blizu rumunske ambasade, blokirana je tokom sinoćnjeg skupa.

Policija je uklonila blokadu rano jutros.

Bugarski Nacionalni radio je javio da je oko 20 policijskih vozila stiglo na blokiranu raskrsnicu i da su policijski i vatrogasci uklonili drvene palete, gume i tende koje su bile postavljene na putu.

Tri osobe su uhapšene: dve jer nisu pokazale lične karte i jedna zbog nepoštovanja policijskog naloga.

Prema medijskim izveštajima, uklanjanje blokade proteklo je bez napetosti.

Međutim, Velislav Minekov, jedna od tri osobe koje organizuju proteste, izjavio je za nacionalni radio da je bilo policijskog nasilja. "Policija je stigla sa ogromnim brojem automobila, džipova i kamiona. Uhapšena je majka i njen sin, što je indikativno. Takvo nasilje će imati odgovor", rekao je Minekov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)