NOVI DETALJI OTMICE: Tražio decu u Palestini, moped da pobegne

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

07. 08. 2020. u 00:23

TALAČKA kriza se u Francuskoj završila u četvrtak kasno uveče srećno, bez povređenih i žrtava, posle šest sati drame koja je direktno prenošena preko televizijskih ekrana.

НОВИ ДЕТАЉИ ОТМИЦЕ:  Тражио децу у Палестини, мопед да побегне

Twitter Belaaz @TheBelaaz

Naoružani napadač upao je u u 17 sati u filijalu banke "BRED" u centru francuskog grada Avra na Atlantskoj obali i zadržao sedam talaca, među kojima su bili klijenti i zaposleni u banci. Poslednji talac je napusito zgradu oko 22,45, posle čega se otmičar predao. Policija ga je izvela mirno, s kapuljačom preko lica, a istraga će pokazati njegove prave namere.

Reč je o muškarcu starom 34 godine koji je od ranije poznat po psihijatrijskim problemima i delikvenciji. U njegovom policijskom dosijeu je zabeleženo da je opasan zbog otmica, nasilja i nošenja oružja. Otmičarevi motivi nisu bili potpuno jasni. Prema nezvaničnim informacijama, pominjao je zahteve u vezi s decom u Palestini. Tražio je i moped da bi mogao da pobegne.

Jedan od sedmoro talaca, muškarac star 53 godine, uspeo je da utekne, a otmi čar je početkom večeri oslobodio još troje talaca, tako da je u 21 sat držao još troje otetih ljudi. Pripadnici specijalnih jedinica francuske policije su od 18,45 sati pregovarali s otmičarem, dok su građani iz okolnih zgrada po naređenju policije iz predostrožnosti bili zatvoreni u stanovima. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je bio u stalnom kontaktu s prefektom koji je rukovodio akcijom pregovaranja s otmičarem.

Avenija u kojoj se dogodila otmica je bila zatvorena za saobraćaj, a na licu mesta je bio prisutan veliki broj interventnih vozila.

Avr je grad u kome je odnedavno ponovo gradonačelnik Eduar Filip, koji je do početka ovog meseca bio premijer Francuske. On je čestitao snagama reda na uspešno obavljenom poslu. Česitao im je i njegov naslednik Žan Kasteks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!