PREDSEDNIK SAD: Tramp prvi put kritikovao savetnicu Bele kuće za koronavirus

Tanjug

04. 08. 2020. u 00:15

AMERIČKI predsednik Donald Tramp danas je, prvi put, kritikovao savetnicu Bele kuće za borbu protiv korona virusa Debru Birks, nakon što je upozorila da je pandemija korona virusa "izuzetno rasprostranjena" u SAD.

ПРЕДСЕДНИК САД: Трамп први пут критиковао саветницу Беле куће за коронавирус

Foto: Tanjug/AP

"U većem delu zemlje situacija je vrlo dobra. Otvorite škole", naveo je Tramp na Tviteru.

Debra Birks, koordinatorka radne grupe Bele kuće za korona virus, prethodno je za CNN rekla da se SAD nalaze u novoj fazi borbe protiv pandemije korona virusa.

"Ono što vidimo danas je drugačije od situacije u martu ili aprilu. Svi koji žive u ruralnim područjima treba da znaju: niste imuni ili zaštićeni od ovog virusa", upozorila je Birksova, ističući da se virus proširio kako u ruralnim, tako i u urbanim područjima SAD.

Ona je prethodno kritikovala i predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, koja je rekla da nema poverenje u nju jer "američki predsednik Donald Tramp širi dezinformacije o virusu, a ona je njegov postavljenik", preneo je CNN.

Tramp je na Tviteru naveo da je "luda Nensi Pelosi rekla užasne stvari o Debri Birks i kritikovala je zato što je bila suviše pozitivna u odnosu na veoma dobar posao koji obavljamo u borbi protiv kineskog virusa, uključujuće vakcine i lekove", prenosi Glas Amerike.

"Da bi odgovorila Nensi, Debra je progutala mamac i kritikovala nas. Jadno!", ocenio je Tramp.

U drugoj poruci na Tviteru on je naveo da su američke vlasti, sa izuzetkom Njujorka i nekoliko drugih područja, mnogo bile bolji od većine drugih zemalja u suzbijanju "kineskog virusa".

"Mnoge od tih zemalja sada imaju veliki drugi talas. Lažne vesti rade punom parom da bi učinili da SAD ( i ja) delujemo što gore!", smatra Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti