ISAIJA STIŽE: Florida na udaru snažne oluje - Vetar duva oko 100 kilometara na čas, građani prave zalihe hrane i lekova! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

02. 08. 2020. u 14:11

JAKA kiša počela je rano jutros da pogađa delove istočne obale Floride gde vlasti oprezno prate nadolazeću tropsku oluju Isaija koja preti da poremeti napore za suzbijanje širenja korona virusa u toj oblasti.

ИСАИЈА СТИЖЕ: Флорида на удару снажне олује - Ветар дува око 100 километара на час, грађани праве залихе хране и лекова! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

"Isaija" je oslabio od uragana na tropsku oluju, ali i dalje se očekuje da će doneti jake kiše i poplave kako se približava Floridi.

- Nemojte da vas prevari smanjenje jačine - upozorio je guverner Floride Ron DeSantis na konferenciji pošto je oluja više sati udarala Bahame.

Vlasti na Floridi zatvorile su plaže, parkove i mesta za testiranje za virus, vezujući znake za drveće da ih ne bi oduvao vetar. Guverner je rekao da država očekuje isključenja struje i pozvao je stanovnike da naprave zalihe vode, hrane i lekova za nedelju dana.

Maksimalna jačina oluje postepeno je slabila tokom jučerašnjeg dana i jačina vetra je pala na 100 kilometara na čas do nedelje pre podne, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Foto: EPA

Centar je naveo da se predviđa da će oluja stići blizu jugoistočne obale Floride rano jutros po lokalnom vremenu, a zatim se kretati uz istočnu obalu te države tokom dana. Ne očekuju se velike promene u jačini oluje narednih nekoliko dana, naveo je centar.

Jaka kiša, poplave i jaki vetrovi mogli bi da pogode veći deo istočne obale SAD ove nedelje pošto se očekuje da se olujni sistem kreće dalje uz obalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna