ISAIJA STIŽE: Florida na udaru snažne oluje - Vetar duva oko 100 kilometara na čas, građani prave zalihe hrane i lekova! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

02. 08. 2020. u 14:11

ИСАИЈА СТИЖЕ: Флорида на удару снажне олује - Ветар дува око 100 километара на час, грађани праве залихе хране и лекова! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

JAKA kiša počela je rano jutros da pogađa delove istočne obale Floride gde vlasti oprezno prate nadolazeću tropsku oluju Isaija koja preti da poremeti napore za suzbijanje širenja korona virusa u toj oblasti.

"Isaija" je oslabio od uragana na tropsku oluju, ali i dalje se očekuje da će doneti jake kiše i poplave kako se približava Floridi.

- Nemojte da vas prevari smanjenje jačine - upozorio je guverner Floride Ron DeSantis na konferenciji pošto je oluja više sati udarala Bahame.

Vlasti na Floridi zatvorile su plaže, parkove i mesta za testiranje za virus, vezujući znake za drveće da ih ne bi oduvao vetar. Guverner je rekao da država očekuje isključenja struje i pozvao je stanovnike da naprave zalihe vode, hrane i lekova za nedelju dana.

Maksimalna jačina oluje postepeno je slabila tokom jučerašnjeg dana i jačina vetra je pala na 100 kilometara na čas do nedelje pre podne, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Foto: EPA

Centar je naveo da se predviđa da će oluja stići blizu jugoistočne obale Floride rano jutros po lokalnom vremenu, a zatim se kretati uz istočnu obalu te države tokom dana. Ne očekuju se velike promene u jačini oluje narednih nekoliko dana, naveo je centar.

Jaka kiša, poplave i jaki vetrovi mogli bi da pogode veći deo istočne obale SAD ove nedelje pošto se očekuje da se olujni sistem kreće dalje uz obalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)