UHVATILA MI SE BUĐ U PLUĆIMA: Predsednik Brazila iskreno o svom iskustvu sa virusom korona

Tanjug

01. 08. 2020. u 08:15

УХВАТИЛА МИ СЕ БУЂ У ПЛУЋИМА: Председник Бразила искрено о свом искуству са вирусом корона

Foto: EPA

PREDSESNIK Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da se oseća slabo i da ima "buđ u plućima", navodeći da uzima antibiotike zbog infekcije, nakon što je bio bolestan od Kovid-19 početkom meseca.

- Upravo sam uradio analizu krvi. Juče sam se osećao malo slabo. Imam infekciju i sada sam na antibioticima - rekao je Bolsonaro u videu koji je uživo prenošen.

On je zaključio da je to posledica dužeg boravka u kući.

- Sigurno je do tih 20 dana unutar kuće, uhvatimo i druge stvari. Uhvatila mi se buđ u plućima - rekao je brazilski predsednik.

Bolsonaro je bio pozitivan na korona virus 7. jula, ali se izlečio.Predsednik je proveo skoro 20 dana u poluizolaciji, nakon što je 7. jula bio pozitivan na testu na virus, a 25. jula, putem Tvitera je objavio da je negativan.

- Izlečio sam se od Kovida. Imam antitela, nema problema. U mom konkretnom slučaju, prvo zahvaljujem Bogu, drugo, lekovima koje je propisao predsednički lekar: hidroksihlorokvin - rekao je Bolsonaro.

NJegova supruga Mišel Bolsonaro juče je testirana na korona virus i pozitivna je, saopštila je predsednička palata.

Bolsonaro je ranije upoređivao Kovid-19 sa malim gripom i žalio se zbog uvođenja restriktivnih mera i njihovog uticaja na ekonomiju.

Brazil je na drugom mestu na svetu po broju zaraženih i preminulih od korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)