KRVAVI PROTESTI: Prve žrtve demonstracija u Americi

D. D. S.

26. 07. 2020. u 23:07

Demonstracije protiv policijske brutalnosti i rasne nepravde koje se održavaju širom SAD beleže prve žrtve.

КРВАВИ ПРОТЕСТИ: Прве жртве демонстрација у Америци

Foto Tanjug AP

U Denveru, u državi Kolorado, automobil je uleteo u masu demonstranata, jedan čovek je upucan u pregrađu Aurora, a drugi ubijen tokom protesta u Ostinu, u Teksasu, kada ga je upucao vozač automobila kom je prišao.

Protesti su se dodatno razbuktali kada je Trampova administracija poslala federalne snage u Portland. U Sijetlu, policija je upotrebila šok-bombe i suzavac i uhapsila 45 ljudi, pošto su demonstracije u znak podrške protestima u Portlandu postale nasilne. Viša od 20 policajaca je povređeno.

KATASTROFA U TEKSASU

Uragan "Hana" pogodio je obalu Teksasa, pa je guverner Greg Abot proglasio stanje katastrofe u 32 okruga na putanji oluje: "Ne možemo da dozvolimo da ovaj uragan dovede do još katastrofalnije i smrtonosnije situacije, podsticanjem daljeg širenja kovida 19", rekao je Abot u Teksasu, jednom od najvećih žarišta kovida 19 u SAD.

U Luivilu, u državi Kentaki, grupa naoružanih demonstranata pozivala je na pravdu za Brenonu Tejlor, crnkinju koja je izgubila život u tom gradu kada je policija ušla u njen dom sa nalogom, "bez kucanja", i upucala je. Momak Tejlorove prvi je pucao na policajce, misleći da su provalnici. Jedan policajac je otpušten posle incidenta sa Tejlorovom, ali optužnica protiv ostalih nije podignuta.

Vršilac dužnosti državnog sekretara za nacionalnu bezbednost Čad Volf upućuje apel gradskim vlastima širom Amerike da "odgovorno postupaju i sankcionišu nasilne  kriminalce .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024