GRADONAČELNIK MOSKVE: Besplatne vakcine protiv kovida

Tanjug

25. 07. 2020. u 00:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК МОСКВЕ: Бесплатне вакцине против ковида

V.N.

VAKCINACIJA protiv korona virusa biće besplatna, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

"Čim se pojavi, započećemo kampanju vakcinacije. Vakcinacija će biti besplatna. Čitave ambulantne i poliklinička mreža će raditi na tome. Naravno, ove godine je potrebno ojačati i vakcinaciju protiv gripa da nam se ne bi desile dve jesenje epidemije", rekao je Sobjanjin za televiziju "Rusija 1".

Gradonačelnik Moskve je kazao da zbog porasta broja testiranja raste broj otkrivenih slučajeva zaraženih korona virusom, ali i da se, sve u svemu, situacija poboljšava, prenosi Sputnjik.

Sobjanjin je ranije izrazio nadu da će vakcina biti registrovana narednih nedelja.

Nakon toga, gradske vlasti planiraju da uspostave saradnju sa proizvođačima kako bi oni isporučivali preparate u potrebnim količinama, dodaje Sputnjik.

U Rusiji na vakcini protiv kovida 19 radi najmanje 17 naučnih centara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KIR SRBIN

25.07.2020. 10:56

Одакле Русима вакцина када су они у каменом добу, они ништа незнају, мора да су је украли са Оксфорда и сада је деле бесплатно у инат енглезима. "Оксфордска вакцина" је "врхунац", произведена и тестирана и Индији, сада је проверавају у Јужној Африци, да неко од белих енглеза неби страдао и за годину-две биће 200 ЕВРОВА комад, плус ревакцинација, плус неке сите пропратне појаве.

Dhc

25.07.2020. 11:12

Ako bi se nekada vakcinisao to bi jedino bila vakcina ruske proizvodnje. Da primam vakcinu iz onih zemalja koje su me bombardovale neka hvala. Mozete govoriti da je vrhunac nad vrhuncima džaba.