U ITALIJI NOVA ŽARIŠTA: Ponovo raste broj slučajeva

Tanjug

24. 07. 2020. u 08:43

U ITALIJI ponovo raste broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 i, prema poslednjim podacima, prvi put u poslednjih mesec dana povećan je za više od 300, a širom zemlje identifikovana su nova žarišta.

У ИТАЛИЈИ НОВА ЖАРИШТА: Поново расте број случајева

Foto: Depozit

Prema navodima italijanskih medija, otkriven je klaster u regionu Molize, gde je zaraženo sedam osoba poreklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Kampobaso 7. jula iz Srbije.

Do pre nekoliko nedelja polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva kovida-19, dok je juče samo Dolina Aoste bila bez novoobolelih od tog virusa.

Prvi put od 18. juna broj novih slučajeva na dnevnom nivou premašio je 300 i iznosi 306, dok je svega dva dana ranije bilo 129.

Među novim žarištima je Trento gde su zabeležene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gde ima 15 slučajeva pozitivnih.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novoobolelim od kovida-19, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 "iz uvoza".

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje do 31. oktobra, a regionalni predsednici razmatraju nove mere za sprečavanje širenja virusa kovid-19, koje će se najpre odnositi na noćne izlaske i okupljanje ljudi.

U Italiji je do sada kovidom-19 zaraženo 245.338 ljudi, od kojih je 12.404 aktivnih slučajeva, a 35.092 je umrlo od posledica tog virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta