SAVETNIK BELE KUĆE ZA KORONU: Nije verovatno da će virus ikada nestati

Tanjug

23. 07. 2020. u 23:45

GLAVNI savetnik Bele kuće za korona virus Entoni Fauči smatra da nije verovatno da će korona virus ikada biti iskorenjen.

САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ЗА КОРОНУ: Није вероватно да ће вирус икада нестати

Entoni Fauči Foto AP

On je u intervjuu za TV Alajans rekao da, s obzirom na to da virus neće nestati, svetski lideri i zdravstveni zvaničnici treba da rade na tome da ga dovedu na "nizak nivo".

"Mislim da ćemo kombinacijom dobrih mera u oblasti javnog zdravlja, nivoom globalnog imuniteta krda i dobre vakcine uspeti da dovedemo korona virus pod kontrolu ove ili iduće godine. Ali sumnjam da ćemo ga iskoreniti", naveo je Fauči, prenosi CNBC.

Njegov komentar u suprotnosti je sa stavom američkog predsednika Donalda Trampa koji je pre dva dana ponovio tvrdnju da će virus nestati, uprkos upozorenjima stručnjaka da će broj zaraženih i smrtnih slučajeva rasti tokom jeseni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni