DETETU DALI ZASTRAŠUJUĆE IME: Matičarka sa gađenjem odbila da upiše dečaka u matičnu knjigu

San

23. 07. 2020. u 15:49

ДЕТЕТУ ДАЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ИМЕ: Матичарка са гађењем одбила да упише дечака у матичну књигу

Foto: Depozit

RODITELJI iz Velike Britanije uložili su žalbu nakon što je službenica u gradskoj opštini odbila da upiše njihovog sina pod imenom Lucifer.

Denu i Mendi Šeldon iz Derbišira navodno je rečeno da im sin "neće uspeti u životu" bude li se zvao Lucifer, nakon čega su, tvrde, odlučili da ulože žalbu.

Tvrde da nisu religiozni, pa da su ime izabrali jer znači "nosilac svetla", ali čini se da je službenike ovo ime pre asociralo na Sotonu.

- Bili smo jako uzbuđeni što idemo da ga upišemo, a žena nas je pogledala sa zgražanjem. Rekla nam je da on neće moći da pronađe posao i da će učitelji odbijati da ga podučavaju. Pokušao sam da joj objasnim značenje tog imena, ali nije htela da nas sluša. Čak nam je rekla da je to ime ilegalno na Novom Zelandu, pa nam je predložila da mu damo neko drugo ime, a da ga kod kuće zovemo Lucifer - ispričao je otac Den.

Budući da nije postojala nikakva legalna prepreka da to ime daju svom sinu, na kraju su im žalbu uvažili i dečak se sad zove Lucifer.

- Zaprepastilo nas je ponašanje te službenice. Na kraju ga je upisala, ali preko volje. Mislili smo iskreno da je to lepo ime i unikatno. Nismo očekivali da će nas maltretirati zbog toga - zaključio je Den

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ja sam

23.07.2020. 17:42

Можда је то онај антихрист за којег кажу да ће доћи на чело света пред његову пропаст. По имену и пореклу, није да није.

Zamišljeni

24.07.2020. 11:34

A da li i ime Luka (Lucas i žensko latinsko Luciala) potiču od istog značenja—kod nas bi to bila sve imena vezana za svetlost: Svetislav, Svetozar, Svetko, itd., ili možda grešim?

Hm

24.07.2020. 14:34

Jos da se preziva Morningstar ? Ljudi su najverovatnije po Tom Elisovoj ulozi Lucifera i izabrali ime :) Uostalom, ako gledate sa djavolje strane, sam djavo je prvo bio andjeo pa je samim tim i delom andjeo a pakao je mesto gde kaznjava gresnike. Znaci, nije ni djavo kriv sto covek ne zivi bez grehova, vec je covek kriv, pa zavrsi u paklu. Mislim, nisam satanista, mada su oni ektremisti, a kada gledate sta je posao djavola u paklu, ne mozete njega kriviti za ljudsko zlo. ?