PRISTUPAČNA SVIMA: Vakcina protiv korone koštaće 2,5 evra

Tanjug

sreda, 22. 07. 2020. u 10:21

ПРИСТУПАЧНА СВИМА: Вакцина против короне коштаће 2,5 евра

V.N.

FARMACEUTSKI koncern "AstraZeneca" planira da do kraja godine na tržište izbaci vakcinu protiv korona virusa, koja će, kako je najavio predsednik kompanije Paskal Sorio, koštati 2,50 evra.

Solio je, francuskom radiju RTL, rekao da je cilj kompanije da vakcina bude dostupna svim ljudima.

Farmaceutska kompanija se nada da će vakcina biti proizvedena do kraja godine, a prema rečima Solia čak i nešto ranije, ako sve bude išlo kako treba.

Početkom nedelje je objavljeno da se vakcina "AstraZeneca" u prve dve faze testiranja pokazala dobrom i da doprinosi stvaranju antitela, kao i imunizaciji protiv kovid19.

Ishod treće faze testiranja očekuje se na jesen, a ako bude uspešna onda vakcina može da se proizvodi masovno i izbaci na tržište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pera zdera

24.07.2020. 05:38

ako zelite toliko da pomognete-10.000.000 umre od gladi svake godine....ali vas bas briga. ne vi zelite ludacki da nas vakcinisete-sprizate, i samo to i nista drugo, ma ima i dzabe da bude samo da nam zabijete vakcinu...vi brinete o nekome? Zali Boze toga o kome vi brinete.

Posmatrač iz Nemačke

28.07.2020. 09:39

Odlična vest, pogotovo ako je vakcina delotvorna i tako jeftina. Ipak mislim da ta cena ne može da važi za Srbiju. Dok se nadograde uvoznici, prodavci, posrednici i dok se plati mito moćnicima, što se bilo videlo i kod (bespotrebnog) uvoza vakcina protiv svinjskog gripa, cena na srpskom farmaceutskom tržištu skoči i za 300 odsto! Pomenimo da je i jedan stručnjak iz današnjeg kriznog štaba (dr P.K.) bio umešan u aferu uvoza vakcina! Ko bi sada pokupio kajmak?