"KRINDŽ GODINE": Zahorava ismejala izjave DŽozefa Bajdena

Novosti online

26. 05. 2024. u 17:02

KADA govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

КРИНЏ ГОДИНЕ: Захорава исмејала изјаве Џозефа Бајдена

Foto: AP Photo/Susan Walsh/Jutjub/Inessa S

- Ali, najsmešnije je to što je 1912. godine demokratski predsednički kandidat Vudro Vilson rekao u predizbornom govoru da 'niko nije nezamenljiv'. Vilson je te izbore dobio - podsetila je Zaharova.

Američki državni dug, podsetimo, dostigao je neverovatan iznos. Prema podacima iz marta američkog Ministarstva finansija, državni dug je premašio 34 biliona dolara i on nastavlja da se uvećava za oko jedan bilion dolara skoro svakih 100 dana.

Američka centralna banka, Federalne rezerve (FED), prijavile su gubitak od 114 milijardi dolara za 2023. godinu, a to je prvi put u američkoj istoriji. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo samo početak.

U isto vreme, Rusija je, uprkos sankcijama i SVO, uspela da ostvari neverovatne ekonomske rezultate, a njen ekonomski rast se nastavlja i dalje. BDP je tako u prvom kvartalu godine dostigao 5,4 odsto. Ruska Federacija nastavlja da razvija i jača partnerstva sa prijateljskim zemljama, a do 2030. zacrtan je novi cilj – Rusija će postati četvrta ekonomija sveta. 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD NA DžENIN: Najmanje osam ubijenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)