HAPŠENJE TERORISTA U RUSIJI: Priveden 12. osumnjičeni za teroristički napad na Krokus siti hol

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 04. 2024. u 15:37

BASMANSKI sud u Moskvi uhapsio je dvanaestog optuženog u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu, Džumohona Kurbonova.

ХАПШЕЊЕ ТЕРОРИСТА У РУСИЈИ: Приведен 12. осумњичени за терористички напад на Крокус сити хол

Foto Tanjug/AP

-Uvažava se zahtev istrage i protiv optuženog Kurbonova je određena preventivna mera pritvora do 22. maja, objavila je odluku sudija Evgenija Nikolajeva.

U dokumentu objavljenom na Telegram kanalu moskovskih sudova opšte nadležnosti, navodi se da je napadač odgovoran za komunikaciju terorista, prenosi RIA Novosti.

-Istragom je utvrđeno da je Kurbanov učestvovao u obezbeđivanju sredstava za pripremu terorističkog akta, uključujući obezbeđivanje telekomunikacionih sredstava pripadnicima organizovane grupe i njihovo sistematsko plaćanje, navodi se u dokumentu.

Foto Tanjug/AP

Kurbanov je priveden 11. aprila zbog "sitnog huliganstva", a on se na sudu izjasnio da „nije narušio javni red i da nije koristio nepristojan jezik“, nakon čega je pušten.

U pucnjavi i požaru u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Krasnogorsku u predgrađu Moskve, 22. marta uveče, poginulo je 145 osoba.

Do sada je uhapšeno 12 osumnjičenih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su, prema ruskom Istražnom komitetu, bili direktni izvršioci terorističkog napada.

U Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja kriminalcima.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)