ZAINTERESOVANI ZA ODBRANU OD AI: Američka vlada traži savete od tehnoloških kompanija u vezi sa korišćenjem veštačke inteligencije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 04. 2024. u 21:25

AMERIČKA vlada zatražila je danas od vodećih kompanija za veštačku inteligenciju (AI) savete o tome kako bi mogla da koristi tehnologiju koju stvaraju za odbranu avio-kompanija, komunalnih preduzeća i druge vitalne infrastrukture.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ОДБРАНУ ОД АИ: Америчка влада тражи савете од технолошких компанија у вези са коришћењем вештачке интелигенције

Foto Shutterstock

Vašington je u tom smislu posebno zainteresovan za odbranu od napada koje pokreće upravo veštačka inteligencija, preneo je Si-En-En.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je danas da će upriličiti panel u vezi sa pomenutom temom i u njega uključiti izvršne direktore nekih od najvećih svetskih kompanija i industrija.

Na listi pozvanih se nalaze izvršni direktori platformi kao što su Gugl (Sundar Pičai), Majkrosoft (Satia Nadela) i OpenAI (Sem Altman), kao i šefovi kompanija poput korporacija Nortrop Gruman i avioprevoznik Delta erlajns.

Ovaj potez odražava značaj saradnje američke vlade sa privatnim sektorom kada je reč o rizicima i prednostima veštačke inteligencije.

Grupa stručnjaka daće preporuke telekomunikacionim kompanijama, operaterima cevovoda, elektroprivredama i drugim sektorima o tome kako mogu da odgovorno koriste veštačku inteligenciju, navodi medij.

Oni će takođe pomoći da se ti sektori pripreme za poremećaje u vezi sa veštačkom inteligencijom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku