ISPLIVALI SNIMCI OŠTEĆENE IRANSKE BAZE: Pogođen PVO sistem ruske proizvodnje (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2024. u 09:25

IRANSKI opozicioni medij ''Iran International'' objavio je fotografije iranske vojne baze u Isfahanu pre i posle napada izvedenog u petak na tu bazu, a satelitski snimci ukazuju da je pogođen centralni deo sistema PVO, prenosi Tajms of Izrael.

ИСПЛИВАЛИ СНИМЦИ ОШТЕЋЕНЕ ИРАНСКЕ БАЗЕ: Погођен ПВО систем руске производње (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Dva iranska zvaničnika izjavila su da je u napadu pogođen sistem PVO ruske proizvodnje i istakla da Iran nije otkrio upade dronova, raketa ili aviona u vazdušni prostor zemlje.

"BBC Verify" analizirao je dve fotografije koje takođe pokazuju da je oštećen deo sistema protivvazdušne odbrane na aerodromu u Isfahanu. Satelitska slika napravljena nakon napada pokazala je oštećenje i krhotine oko jedne komponente, verovatno radara, kome je pozicija malo pomerena, tvrdi Bi-Bi-Si.

Međunarodna agencija UN za atomsku energiju saopštila je da "nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama", ali za sada nema dostupnih snimaka iz nuklearnih postrojenja u Isfahanu.

U petak je izveden napad na vojni aerodrom u blizini grada Isfahana u centralnom Iranu, a iranski mediji javili su da su iznad Isfahana oborena tri drona. Neimenovani američki zvaničnici rekli su američkim medijima da je Izrael izveo napad u Iranu.

(Tajms of Izrael)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)