RUSKI GENERAL: Američki lovci osam puta upali u sirijski vazdušni prostor

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 04. 2024. u 01:07

ČETIRI para borbenih aviona F-15 iz međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama narušila su sirijski vazdušni prostor u oblasti al-Tanf osam puta u jednom danu. Ovo je izjavio zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana (CPVS) general-major Jurij Popov.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Амерички ловци осам пута упали у сиријски ваздушни простор

Foto: Tviter

-Koalicija je tokom dana zabeležila sedam slučajeva kršenja protokola o dekonflikciji od 9. decembra 2019. godine u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom dana četiri para lovaca F-15, kaže se u izveštaju.

On je pojasnio da su jedinice ruske vojne policije vršile i patrole u ​​provincijama Raka i Hasaka.

-U protekla 24 sata u zoni deeskalacije Idliba zabeležena su dva napada na položaje sirijske vladine trupe od terorističkih grupa Džabhat Al-Nusra (zabranjene u Ruskoj Federaciji, priznate kao teroristička organizacija) i Islamske Partija Turkestana, zabranjena u Ruskoj Federaciji, priznata kao teroristička organizacija: u „U provinciji Idlib – jedno granatiranje, u provinciji Latakija – jedno granatiranje. Kao rezultat artiljerijskog granatiranja terorista iz regiona Kbana na položaje sirijske vladine snage u rejonu sela Salma u provinciji Latakija, jedan sirijski vojnik je ranjen, naveo je on.

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE TO, DANAS POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO! Ovih deset stvari o EURO 2024 treba da znate - čak i ako ne pratite fudbal