TRAMP ISPRED SUDA NA MENHETNU: Nije mi dozvoljeno da govorim

A. V. V.

19. 04. 2024. u 17:13

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp danas je zahtevao da sudija koji vodi proces u vezi sa optužbama koje mu se stavljaju na teret povodom falsifikovanjem pravnih papira ukloni naredbu koja ga sprečava da javno govori o svedocima na suđenju.

ТРАМП ИСПРЕД СУДА НА МЕНХЕТНУ: Није ми дозвољено да говорим

Foto: Tanjug/AP

- Nije mi dozvoljeno da govorim - rekao je Tramp pre nego što je ušao u zgradu suda na Menhetnu, prenosi "Foks njuz". - Ljudima je dozvoljeno da govore o meni, a ja imam zabranu.

Tvrdio je da mu je sudija oduzeo ustavna prava i da ne može da odgovara na "laži" izrečene o njemu u štampi tokom njegovog suđenja.

Sudija Huan Merčan prošlog meseca je Trampu izdao nalog zbog njegovih „ranijih vansudskih izjava“. Merčan je naredio da Tramp ne može da daje ili upućuje druge da daju javne izjave o svedocima u vezi sa njihovim potencijalnim učešćem ili o braniocima u slučaju - osim okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega - ili o sudskom osoblju, osoblju tužioca ili članovima porodice.

Sudija je, takođe, naredio da Tramp ne može da daje ili upućuje druge da daju javne izjave o bilo kom potencijalnom porotniku ili izabranom porotniku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)