ZELENSKI IMA KRVAVI PLAN: Ukrajina želi da ruši mostove, aerodrome...

Novosti online

10. 04. 2024. u 19:49

Kijev priprema plan nove kontraofanzive u koji želi da uključi i rušenje Krimskog mosta, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ ИМА КРВАВИ ПЛАН: Украјина жели да руши мостове, аеродроме...

Foto: Printscreen/Jutjub/24 Kanal

U intervjuu za nemački list „Bild“, ukrajinski lider je rekao da Kijev ima novi plan kontraofanzive. Upitan da li to uključuje, na primer, rušenje Krimskog mosta ove godine, Zelenski je potvrdno odgovorio.

- Mi to zaista želimo. Ne radi se samo o Kerčkom mostu (Krimski most), o kojem svi govore. Radi se o nekim infrastrukturnim objektima koji su vojna meta. Radi se o mostovima, aerodromima - rekao je Zelenski.

Kako je precizirao, Oružane snage Ukrajine žele da gađaju mostove, preko kojih se transportuje oružje, i aerodrome sa kojih poleću avioni koji izvode napade na Ukrajinu.

Prethodna ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna 2023. godine, a nakon tri meseca ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je kontraofanziva Kijeva propala. On je u januaru takođe saopštio da je ruska vojska preuzela inicijativu i da će, ako se tako nastavi, uskoro biti dovedena u pitanje ukrajinska državnost.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave