REŠENA MISTERIJA POSLE DVE GODINE: Nađeno telo tinejdžera, ubica odveo policiju na mesto zločina (FOTO)

Novosti online

10. 04. 2024. u 14:26

TELO nestalog tinejdžera Dilana Raundsa konačno je pronađeno u udaljenoj oblasti Jute u Americi, dve godine nakon što je nestao sa svoje farme.

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ: Нађено тело тинејџера, убица одвео полицију на место злочина (ФОТО)

Foto: Tviter

Glavni osumnjičeni za Raundsovo ubistvo odveo je policajce do mesta gde je zakopao telo kao deo sporazuma o priznanju krivice.

Raundsova porodica je obaveštena oko 11 sati da su njegovi posmrtni ostaci pronađeni u udaljenoj oblasti u blizini državne granice Juta-Nevada.

Posmrtni ostaci se sada nalaze kod državnog lekara radi zvanične potvrde identiteta, a mesto gde su pronađeni skeletni ostaci se obrađuje radi dokaza.

- Zahvaljujemo se svima na podršci i ljubavi. Zahvalni smo što sada imamo Dilanovo telo i što možemo da ga vratimo kući dok nastavljamo našu borbu za pravdu - rekla je Raundsova majka Kendis Kuli nakon otkrića.

Raunds, 19-godišnjak rodom iz Ajdaha, preselio se u Lusin u Juti kako bi osnovao svoju farmu. Nestao je 28. maja 2022. godine.

Tog dana je razgovarao sa svojom bakom telefonom i više ga niko nije video ni čuo.

Džejms Brener (60) šunjao se na imanju u blizini farme kada je Raunds nestao.

Članovi Raundsove porodice prijavili su da je u vreme nestanka imao „čudan sukob“ sa strancem za koga je Dilan „osećao da je opasan i da je možda bio drogiran".

U martu 2023. objavljeno je da su istražitelji u ovom slučaju pronašli video-snimak na Raundsovom telefonu koji je datirao otprilike u vreme njegovog nestanka.

Na njemu je „prikazan Brener sa krvavim mrljama na rukama i košulji dok čisti pištolj“, prema optužbama podignutim protiv Brenera kasnije tog meseca.

Istražitelji su takođe utvrdili da je analiza košulje koju je Brener nosio na snimku otkrila da ima Raundsov DNK.

Kancelarija šerifa okruga Boks Elder napisala je u saopštenju na Fejsbuku:

- FBI je pomogao kancelariji šerifa okruga tako što je obradio područje za dokaze i pronašao posmrtne ostatke. Posmrtni ostaci su u posedu kancelarije sudskog lekara u Juti radi potvrde identiteta. Naša srca su uz porodicu Dilana Raundsa. Izražavamo najiskrenije saučešće zbog gubitka člana njihove porodice. Razumemo da je bol njihovog gubitka neizmeran i želimo da im izrazimo najdublje saučešće. Nadamo se da će oni moći da pronađu mir napred - napisali su.

Kancelarija šerifa je dodala da je to bio "izuzetno izazovan slučaj" na čijem rešavanju su policajci "neumorno" radili.

(San)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave