SLEDI OSVETA IZRAELU: Iran brutalno zapretio nakon napada na njihov konzulat u Damasku

Novosti online

02. 04. 2024. u 10:13

VRHOVNI savet Irana za nacionalnu bezbednost doneo je danas odluku da će odgovoriti na napad Izraela na iranski konzulat u sirijskoj prestonici Damask u kojem je ubijen jedan general i šest drugih vojnih lica.

СЛЕДИ ОСВЕТА ИЗРАЕЛУ: Иран брутално запретио након напада на њихов конзулат у Дамаску

Foto: Profimedia/Ilustracija

Savetu je predsedavao iranski predsednik Ebrahim Raisi, objavila je državna televizija, i izjavio da je Izrael, pošto nije uspeo da uništi volju otpora, "vratio ubijanje naslepo na dnevni red da bi se spasao", prenosi Rojters.

- (Izrael) mora da zna da nikad neće postići svoje ciljeve i da ovaj kukavički zločin neće proći bez odgovora - upozorio je Raisi. Nije objašnjeno da li će odgovor sprovesti direktno Iran, ili će to biti militantne grupe koje on podržava, kao Hezbolah i Huti, piše Asošijeted pres.

Izrael je i ranije svojim napadima ciljao iranske zvaničnike zbog podrške grupama koje se bore u Gazi, ali napad na konzulat predstavlja eskalaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)